Uber Pet este acum disponibil si in Romania. Ceea ce este o veste extraordinara pentru noi, stapanii de caini. Asta pentru ca de acum poti calatori cu Uber si cu patrupedul tau. Hai sa-ti spunem mai multe despre noul serviu Uber Pet si de ce anume trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa mergi cu Uberul alaturi de cainele tau.
Cum poti folosi Uber Pet
La fel ca la orice cursa Uber, primul pas este sa intri in aplicatie. Apoi, de fiecare data cand vrei sa mergi undeva impreuna cu cainele tau, trebuie sa selectezi optiunea Uber Pet. O gasesti in aplicatie dupa ce introduci locatia dorita, este imediat dupa optiunile Uber X, Green, Comfort, XL. Astfel, fie ca iti doresti sa mergi la veterinar, intr-un loc pet friendly in Bucuresti sau la o plimbare in parc, acum poti lua un Uber Pet si poti calatori fara batai de cap alaturi de cainele sau pisica ta. Din ce am putut observa este o diferenta de 10 lei fata de o cursa Uber normala, dar mi se pare o taxa de bun simt.
Cu ce animale poti merge cu Uber Pet
Uber Pet este destinat in special cainilor si pisicilor. Asa ca daca vrei sa iei cu tine o pasare, un peste sau un sarpe soferul are dreptul de a refuza tipurile de animale pe care le considera nesigure sau greu de controlat. Asa ca daca ai un caine sau o pisica esti exact unul din cei ce pot folosi Uber Pet. 🙂
Cu cati caini poti merge cu Uber Pet
Serviciul Uber Pet este limitat la un singur caine per cursa si 2 pasageri. Asa ca daca ai doi sau mai multi caini sau daca esti in oras cu un prieten(a) si vreti sa luati aceeasi masina, ar trebui sa anuntati mai intai soferul despre aceasta situatie. Doar el va poate spune daca primeste 2 caini in aceeasi cursa. Ce-ti recomand este chiar sa-i scrii sau sa-l suni inainte sa ajunga si sa-l intrebi aceasta chestiune. Asta pentru ca salvati si tu si el timp.
Costa in plus sa folosesti acest serviciu?
Da, exista o taxa suplimentara de 10 lei/ cursa. In plus, daca patrupedul tau lasa urme de fecale, par sau deterioreaza masina, soferul iti poate cere o taxa suplimentara pentru curatenie. Desigur, putin par sau mirosul specific (daca exista) nu sunt o problema. Si nu se va percepe o taxa suplimentara pentru orice fir de par. Dar daca, sa zicem, cainele tau isi face nevoie in masina, se va impune acea taxa suplimentara de curatenie despre care-ti spuneam.
Sfaturi utile pentru o calatorie placuta
- Tine cainele in lesa.
- Cusca nu este obligatorie pentru caini, iar pentru pisici ar trebui utilizat un transportor
- Asigura-te ca patrupedul tau nu face daune: nu roade scaunele, nu zgarie bancheta, nu-si face nevoile in masina
- Adu cu tine un prosop sau o paturica pentru a acoperi scaunul sau bancheta masinii pentru a evita riscul de deteriorare sau de murdarie
- Intreaba soferul daca are vreo preferinta cu privire la locul in care ar trebui sa stea cainele tau pe durata calatoriei
- Nu lasa cainele sau pisica nesupravegheati
Chiar suntem curiosi cum va functiona acest serviciu si in Romania. Daca il vei folosi sau l-ai folosit deja, spune-ne cum a fost experienta ta in comentarii. Posibil sa-i ajute si pe ceilalti membri din comunitatea Hello Doggie.
Alte articole utile: