Top 10 cei mai inteligenti caini

top-10-cei-mai-inteligenti-caini-hello-doggie-blog

Stim deja ca toti cainii sunt inteligeti, dar poate cateodata sunt mult mai inteligenti ca noi. 🙂 Invata foarte repede ceea ce le cerem sa faca, ne simt atunci cand ne simtim rau sau suparati si stiu ca ne pot inveseli oricand. In plus, isi dau seama inaintea noastra cand este vorba despre un pericol si fac orice sa se apere si sa ii apere pe cei dragi lor. Sunt doar cateva exemple din lucrurile pe care le vei intalni foarte des la rasele de caini inteligenti. Ca sa nu ne lungim mai mult, hai mai bine sa trecem direct la topul pe care ti l-am pregatit cu caini inteligenti.

Insa exista un top cu cei mai inteligenti caini, realizat de psihologul Stanley Coren in cartea sa The Intelligence of Dogs.

Top 10 cei mai inteligenti caini

1. Border Collie

Cainele din rasa Border Collie este un caine extraordinar, poate un pic mult prea agitat pentru proprietarii care nu au timp, energie sau mijloace pentru a-l tine ocupat. Acesti caini energici se vor odihni pentru a fi alintati abia cand se termina ziua.

caine border collie, caini inteligenti

2. Pudel

Rasa de caini Pudel este una dintre cele mai mandre si aristocrate rase din regatul cainilor. Cainii din rasa Pudel sunt atletici, destepti si versatili.

caine pudel caini inteligenti

3. German Shepherd

Cainele German Shepherd este mare, agil, musculos, cu un caracter nobil si foarte inteligent. Loial, increzator, curajos, cainele German Shepherd este cu adevarat o incantare pentru iubitorii de caini. Este unul dintre cei mai inteligenti si utilizati caini pentru salvare, dar si de politia din intreaga lume. Asta pentru ca este o rasa destul de usor de antrenat.

caini inteligenti German Shepherd

4. Golden Retriever

caini inteligenti Golden Retriever

Cainele Golden Retriever, un exuberant caine de vanatoare scotian, este una dintre cele mai populare rase de caini. Acestia sunt muncitori cand vine vorba de vanat si de munca de teren, sunt perfecți ca ghizi pentru orbi si pentru munca de cautare si salvare, se bucura de orice evenimente competitive si iubesc viata.

5. Doberman

Elegant si puternic, avand atat un fizic magnific, cat si o inteligenta inversunata, cainele Doberman este unul dintre nobilii cainilor. Aceasta rasa neinfricata si vigilenta este unul dintre cei mai buni caini de paza.

caine doberman caini inteligenti

6. Ciobănesc de Shetland

Ciobanescul de Shetland, cunoscut si sub numele de Sheltie, este un caine extrem de inteligent și rapid, care provine din Insulele Shetland din Scotia.

Ciobanesc de Shetland caini inteligenti

7. Labrador Retriever

Labrador Retriever caini inteligenti

Rasa Labrador Retriever este cea mai populara rasa de caini. Labradorii sunt prietenosi, extrovertiti si curajosi, care oferă multă afecțiune proprietarilor.

8. Papillon

Papillon este un caine rapid si curios, foarte frumos si atletic. Sunt caini excelenti pentru agilitate si sunt castigatori constanti a celor mai inalte nivele sportive.

9. Rottweiler

Un Rottweiler bine crescut va fi calm si de incredere, curajos, dar nu agresiv in mod nejustificat, asa cum multa lume crede asta. Atitudinea distanta pe care o prezinta acesti caini cu strainii contrazice caracterul jucaus si prostesc pe care il au cu cei pe care ii iubeste.

10. Australian Cattle Dog

Cainii din rasa Australian Cattle Dog sunt loiali, foarte destepti, alerti si atenti la straini. Daca unui Australian Cattle Dog nu i se da ceva de facut, se va plictisi repede si va strica ceva.

Poate iti plac si alte articole cu informatii utile despre rasele de caini.

Citeste si articolul cu:

Tot ce trebuie sa stii despre cainii din rasa Pug

Tot ce trebuie sa stii despre cainii din rasa Cavalier King Charles Spaniel

Tot ce trebuie sa stii despre cainii din rasa Husky Siberian

Top 10 caini pentru apartament

Top 8 filme de Craciun cu caini

Related Posts

Comments (9)

[…] timpurie inca de cand este pui este o necesitate. Cainii Schnauzer sunt caini inteligenti, voitori si indemanatici. Ei inteleg o idee sau un exercitiu fara prea multe repetari. O problema […]

[…] agila. Atat blana dura, cat si cea moale pot avea culori si nuante diferite. Ochii migdalati arata expresia faciala inteligenta a cainelui. Atunci cand este in miscare, Border Collie este unul dintre cei mai agili si rezistenti […]

[…] personalitatea lor prietenoasa, extrovertita si iubitoare. Pechinezii sunt afectivi si sunt caini inteligenti si dezvolta conexiuni foarte puternice cu oamenii lor. In calitate de caini care au locuit in palate […]

[…] Este prietenos cu strainii si cu alte animale si se descurca foarte bine cu copiii. Ei sunt caini destepti si pot fi antrenati usor si exceleaza la un numar mare de sporturi canine, precum supunere, […]

[…] paturi, pentru ca isi pot rani articulatiile sau sa isi rupa vreun os. Pomeranienii sunt alerti si foarte inteligenti si se bucura si exceleaza la activitati canine, precum agilitatea, raliul si supunere sau lucrand […]

[…] si de agil. Ei pot avea blana rosie, maronie sau neagra, cu sau fara dungi albe. Corgi este un caine inteligent si sensibil care se bucura sa se joace cu familia lui si raspunde bine la antrenamente. Fiind caini […]

Leave a comment