Cuprins:

PENTRU MAI MULTE CLIPURI DESPRE CAINI, ABONEAZA-TE PE CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE HELLO DOGGIE

Despre rasa de caini Schnauzer

Schnauzer este un caine vioi de ferma provenit din Germania. Acesti caini sunt cateodata voinici dar tot timpul de incredere.

Un caine de marime medie care cantareste intre 13-22 kg, Schnauzer poate avea 3 marimi: Miniatura, Standard sau Urias. Toti Schnauzer au cateva semne distinctive: o blana stransa pe corp si sarmoasa de culoare neagra, o structura robusta, un cap alungit cu sprancene arcuit si mustati drepte si ochi care trensmit multa inteligenta. Cainii Schnauzer sunt companioni sociabili, caini de paza alerti, vanatori entuziasti de veverite si sunt buni cu copiii si protectori cu cei dragi. Cainii Schnauzer pot fi antrenati usor daca au pe cineva ferm dar gentil care sa ii antreneze.

Foto: freepik.com

Ingrijirea cainilor din rasa Schnauzer

Sanatatea

Schnauzer este o rasa foarte sanatoasa. Acesti caini nu au in general probleme de sanatate. Crescatorii testeaza rasa pentru probleme precul displazia de sold sau pentru boli oculare.

Ingrijirea

Schnauzer are nevoie de ingrijire regulata. Spalarea barbii și perierea picioarelor, ingrijirea dentara, curatarea labelor si taierea unghiilor sunt necesare saptamanl. Cainii au blana dubla. Daca blana exterioara dura si aspra este tunsa in loc sa cada natural, isi pierde rezistenta la murdarie si apa, ceea ce are ca rezultat caderea parului in casa. Tunderea blanii inseamna o blana mai moale si decolorarea acesteia.

Exercitiile fizice

Cainii Schnauzer sunt energici. Iubesc sa se joace, atat cu oamenii lor cat si cu alti caini. Ei insista sa fie introdusi in activitatile familial si nu se descurca bine daca sunt lasati singuri sau legati in curte. Sunt excelenti la sporturi de performanta precum agilitatea, vanatoarea si pastorirea. Atata timp cat proprietarul lor se bucura de o activitate, cainele va participa cu mai mult entuziasm la ea.

Sperăm că îți este de ajutor articolul.

Ți-am pregătit o REDUCERE de 10% la orice produs din shop.

Folosește codul HD10

Antrenamentele

Socializarea timpurie inca de cand este pui este o necesitate. Cainii Schnauzer sunt caini inteligenti, voitori si indemanatici. Ei inteleg o idee sau un exercitiu fara prea multe repetari. O problema mare cu acesti caini este supra-antrenarea. Dupa cateva repetari, ei se plictisesc si se uita la antrenor ca si cum acesta ar fi prost. Datorita inteligentei lor, ei au nevoie de antrenamente, iar daca proprietarul lor nu ii invata, ei se invata singuri, insa de cele mai multe ori nu invata ceea ce ar trebui.

Nutritia

Cainii din rasa Schnauzer au nevoie de mancare canina de inalta calitate, fie ea comerciala sau pregatita acasa sub atenta supraveghere a veterinarului. Orice dieta trebuie sa fie potrivita varstei cainelui (pui, adult sau senior). Unii caini sunt predispusi la a lua in greutate, asa ca fii atent la consumul de calorii si la nivelul greutatii cainelui. Recompensele sunt importante la antrenamente, dar dandu-i prea multe ii pot cauza obezitate. Invata ce tipuri de alimente pentru oameni sunt bune si pentru caini si care nu. Vorbeste cu evterinarul daca ai anumite ingrijorari in legatura cu greutatea sau dieta cainelui. Apa curata si proaspata trebuie sa fie disponibila tot timpul.

Istoria rasei de caini Schnauzer

Schnauzer-ul standard este cel original, fiind stramosul tipurilor de rasa miniatura sau gigant. In Germania, cainele Schnauzer este cunoscut sub numele Mittelschnauzer.

Pe parcursul secolelor de dinainte de mecanizarea agriculturii, fermierii lumii s-au chinuit sa creasca caini versatili pentru a-i folosi ca ajutoare pentru orice. Fermierii din regiuni diferite au gasit solutii diverse pentru aceasta provocare, rezultand rase variate precum Kerry Blue Terrier (Irlanda), Rat Terrier (SUA) si Belgian Tervuren. Intrarea Germaniei in aceasta provocarea pentru un caine ideal pentru ferma a fost rasa care se numeste acum Schnauzer.

O creatia a Evului Mediu, rasa a devenit majoritara in Bavaria. La fel ca alte rase, cainii au devenit pastori, gardieni si vanatori.

Foto: freepik.com

Stiati ca?

Poate iti plac si alte articole cu informatii utile despre rase de caini:

Basset

Beagle

Yorkshire Terrier

Jack Russell Terrier

Vizsla

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul:

Related Posts

Leave a comment