HomeBlogUtileRegina Elisabeta a II-a și câinii Corgi

Regina Elisabeta a II-a și câinii Corgi

În articolul de astăzi vom vorbi despre cainii reginei Elisabeta a II-a: cainii din rasa Corgi ai. Am găsit atât de multe informații faine încât abia așteptăm să vă spunem și vouă istoria lor, câți câini a avut regina Elisabeta, de ce sunt atât de populari și de ce tocmai aceasta rasa a fost atat de iubita de Regina Elisabeta. Asa ca ramai pana la final, suntem siguri ca vei gasi informatii super faine despre cainii reginei.

Dar înainte de toate, ne-ar ajuta foarte mult să dai subscribe pe canalul nostru de Youtube unde găsești și varianta video despre cainii reginei:

Încă din anul 1952, când a devenit regină, Elisabeta a II-a a avut peste 30 de câini din această rasă.

Istoria ne spune că reginei i-au plăcut câinii din rasa Corgi încă de când era mică, îndrăgostindu-se de câinele Corgi a unui alt copil. George al VI-lea (rege al Regatului Unit intre anii 1936 si 1952) i-aa adus primul Corgi reginei ce avea pe atunci vârsta de 10 ani, iar numele câinelui era Dookie.

La începutul celui de-al Doilea Război Mondial, Dookie a decedat, însă i-a luat locul un alt câine important din copilăria Reginei Elisabeta a 2-a: Crackers, câinele mamei ei ce a trăit 14 ani între anii 1939 si 1953.

Însă, emblematic este faptul că în anul 1944 mama reginei Elisabeta i-a dat cadou un alt caine din rasa Corgi, pe Susan, ce a fost oferit ca și cadou pentru aniversarea vârstei ei de 18 ani. Susan și Regina au devenit atât de atașați unul de celălalt încât câinele a însoțit-o pe regină chiar și în luna de miere din 1947. De asemenea, Susan a dat naștere altor câini ce au devenit ai reginei. Asta pentru că Susan pare că a fost principalul câine de reproducere al familiei regale. Regina însăși a supravegheat programul de reproducere a câinilor din familia regală, Susan a fost strămoșul tuturor câinilor din familia regală, lăsând în urmă o moștenire genetică incredibilă. Progamul de reproducere a câinilor Corgi regali pare că s-a terminat în 2002, odată cu moartea Reginei Elisabeta I, mama Elisabetei a II-a.

Cainii reginei din rasa Corgi au dus o viață privilegiată la Palatul Buckingham. Ei aveau o cameră specială, doar a lor, amenajată special pentru ei și dormeau în coșuri înalte de răchită. În ceea ce privește mâncarea, aveau un meniu destul de bogat ce includea iepure proaspăt, carne de vită sau carne de pui, gătite special pentru ei de un bucătar al casei regale. De Crăciun de exemplu, Regina avea obiceiul să-i răsfețe cu fel și fel de delicatese, biscuiței pentru câini și să le ofere cadou numeroase jucării. În 1999 unul dintre angajații casei regale a fost demis pentru că punea alcool în mancarea și în apa câinilor. Dincolo de acestea, se pare că reginei îi plăcea să hrăneasca chiar ea câinii.

În anii 1980 se pare că la reședința regală erau în jur de 13 câini din rasa Corgi, iar în 2007 se pare că regina avea 5 câini Corgi, 5 câini Cocker Spaniel și 4 câini din rasa Daschund. În anul 2012 doi dintre câinii Corgi ai reginei au apărut într-un sketch cu James Bond. Dincolo de acestea se pare că au fost raportate și incidente în care oameni din staff-ul reginei au fost răniți de câini, unul din câini chiar mușcând un polițist în Londra sau un altul care a mușcat poștașul. În anul 1989 se pare că familia regală chiar a angajat un dresor pentru a îmblânzi câinii pentru a nu mai mușca membrii familiei regale sau personalul acestora.

În anul 2018 ultimul câine din linia genetică a lui Susan a decedat, iar atunci Regina Elisabeta a II-a a spus că nu va mai dori niciun câine, din frica de a nu-i lăsa în urmă după ce aceasta va muri. Cu toate astea, regina si-a pastrat dragostea pentru această rasă și după acest episod. În februarie 2021 i s-au dat 2 pui de Corgi, unul pe nume Fergus, iar un altul pe nume Muick. 3 luni mai târziu, Fergus a decedat, dar prinșul Andrew și familia sa i-au oferit cadou reginei un alt puiuț de Corgi pe nume Sandy, pe lângă câinele Corgi pe care îl avea deja, pe nume Candy. În 2022, se pare că mai erau 4 câini alături de regina Elisabeta.

În timpul domniei sale, Regina s-a folosit de dragostea pentru câini pentru a face monarhia mai prietenoasă. Câinii Corgi ai familiei regale sunt cunoscuți peste tot în lume si sunt adesea asociați cu Regina Elisabeta a-II a. Câinii familiei regale au chiar numeroase lucruri dedicate lor, de la statui, până la picturi și opere de artă. Au chiar și un desen animat lansat în anul 2019 și care se numește The Queens Corgi (Cainii reginei) – il gasesti online subtitrat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.