HomeBlogUtile7 motive pentru care cainii latra

7 motive pentru care cainii latra

Cu totii stim, cainii latra din diferite motive. La fel ca și noi, câinii folosesc semnale verbale și nonverbale pentru a comunica. Pentru câini, latratul este un comportament complet normal – după limbajul corpului, lătratul este cea mai eficientă modalitate de comunicare cu noi, stăpânii lor.

Ei folosesc lătratul pentru a comunica o varietate de sentimente și trăiri. Așa că vom trece prin cele mai comune 7 motive pentru care un câine latră și îți vom spune la fiecare de ce latră de fapt, cum să le diferențiezi și care sunt diferențele între ele. Rămâi până la final să vezi toate informațiile pe care ți le-am pregătit.

Dacă vrei să vezi și varianta video cu motivele pentru care cainii latra, intra pe Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=aMVg9NCxUck

Cainii latra de entuziasm

Și câinele tău latră atunci când te întorci acasă sau atunci când vă pregătiți să ieșiți afară? Ei bine, află că acest lătrat este cauzat de entuziasmul pe care îl are că urmează să facă o anumită activitate. Poate fi întâlnit și atunci când îi pregătești bolul de mâncare sau atunci când vede o persoană familiară lui. Cercetările au arătat că acest lătrat de entuziasm este, de obicei, pe o tonalitate înaltă și subțire și că majoritatea câinilor latră o dată sau de 2 ori și apoi se opresc. Asociat și cu limbajul corpului, o să vezi că lătratul de entuziasm este însoțit și de datul din coadă sau chiar de rotitul în jurul cozii. Toate acestea fiind semne de bucurie. Asa ca data viitoare cand cainii latra, intreaba-te daca nu cumva e

Lătratul pentru atenție sau pentru mâncare

Atunci când câinele vrea să atragă atenția asupra sa, fii sigur că va și lătra. În comparație cu lătratul de bucurie, acest tip de lătrat tinde să fie lung, mai grav și cu pauze între lătraturi. Dincolo de faptul că vrea să atragă atenția, acest tip de lătrat poate să semnifice și faptul că vrea să-l scoți afară sau că e cazul să-i dai de mâncare. Ai grijă și la limbajul corpului, în această situație coada este în general ridicată, el fiind mai alert la tot ce este în jurul lui.

Cainii latra si de plictiseala

Da, chiar dacă nu te-ai fi gândit, cainii latra si de plictiseala. 🙂 Asta pentru că poate câinele tău încearcă să-ți atragă atenția că este plictisit și că-și dorește să îi acorzi puțin timp pentru joacă. Dacă un câine nu este stimulat mental și fizic așa cum ar trebui, pot apărea comportamente distructive. Plimbările zilnice, joculețele interactive pentru câini sau afecțiunea pe care i-o acorzi pot preveni plictiseala. În general, poți vedea acest tip de lătrat, de exemplu atunci când îți aduce o jucărie, în cele mai multe cazuri, va și lătra după sau înainte. În această situație, lătratul este o singură dată, pe o tonalitate gravă.

Lătratul defensiv sau de frică

Aici nu este prea mult de discutat. Suntem siguri că ți-ai văzut câinele cel puțin o dată lătrând defensiv atunci când are un stimul clar, cum ar fi o persoană străină în casă sau în curte, un alt câine în apropiere sau orice alt stimul pe care el îl interpretează ca fiind un pericol pentru el. Vei putea observa că acest tip de lătrat are de cele mai multe dăți și un mărâit între ele și, dincolo de asta, sunt insistente și fără întreruperi prea mari. Dacă vrei, este modul prin care îți spune că este o problemă în perimetrul său și că trebuie să o rezolvați într-un fel sau altul.

Lătratul de frică l-am introdus în aceeași categorie cu cel defensiv pentru că este tot unul teritorial. Se teme ca tu să nu pățești ceva și e o situație pe care nu știe cum s-o gestioneze. O să vezi că cel mai adesea câinii care latră de frică au coada între picioare și părul zbârlit. În schimb, cel defensiv este într-o poziție de forță, cu coada ridicată și tot corpul tensionat și alert.

Lătratul de durere

Aici lătratul este mai degrabă un mieunat sau o schelălăială. Lătratul de durere spune haitei sau stăpânului că are nevoie de ajutor. Acest tip de lătrat este frecvent observat atunci când un animal este accidentat în timpul jocului brutal sau atunci când este atacat de un alt animal. Lătratul în cazul acesta este pe un ton mai înalt, cum ziceam ca un mieunat sau un schelălăit. Dacă patrupedul tău latră în acest fel atunci când îl atingi sau îl mângâi, este un semn că ceva poate să-l doară. În cazul acesta, poate că ar trebui să mergi cu el la medicul veterinar pentru a vedea ce este în neregulă.

Lătratul reactiv sau de surprindere

Cainii latra reactiv. Acesta este atunci când sunteți la plimbare de exemplu, el vede un alt câine și vrea să se joace, iar tu nu îl lași. Și de obicei crezi că patrupedul tău te ceartă prin lătratul acela, nu-i așa? Ei bine, nu! Câinele tău este doar reactiv. Dincolo de asta, cainii latra si de surprindere. Lătratul de surprindere îl poți vedea atunci când, de exemplu, patrupedul tău găsește o vietate în iarbă sau în boscheți și nu se aștepta să fie ceva acolo. Este un singur lătrat scurt, de obicei pe un ton mai înalt. Aici lătratul este ca un instinct involuntar la surpriză sau la sperietură.

Lătratul din cauza demenței canine

Când unii câini îmbătrânesc, vor latra noaptea sau pur și simplu la ceva ce nu pare să fie acolo. Acesta poate fi un semn de disfuncție cognitivă la un animal în vârstă și poate că o vizită la medic poate clarifica acest aspect.

Lătratul în aceste cazuri pare să vină în răspuns… la nimic practic și se poate rezolva fără motiv. Așadar, dacă vezi că patrupedul vostru latră din senin la un perete în miezul nopții, mergi cu el la vet.

Cu toate acestea trebuie să știi că toate tipurile de lătrat trebuie interpretate și prin prisma limbajului corporal al câinelui. Astfel poti intelege mult mai bine motivele pentru care cainii latra Uite, legat de asta am făcut un articol cu 10 semne pe care ți le dă câinele tău și cum să le interpretezi.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.