Cainii din rasa Lup Cehoslovac au fost crescuti original pentru a pazi granita din Cehoslovacia in anii 1950. Asa cum ii spune si numele, acest caine seamana foarte mult cu lupii la corp, miscari, textura blanii si culoare. Sunt foarte buni pentru a-i pune la diverse munci si au fost folositi pentru cautare si salvare, pastorire si pentru sporturi.
Daca esti in cautarea de informatii si caracteristici despre Lupul Cehoslovac, ai ajuns exact unde trebuie. Discutam in acest articol despre cele mai importante informatii despre rasa Lup Cehoslovac, cum ii ingrijesti, curiozitati despre ei, ce temperament au si multe altele.
Despre rasa de caini Lup Cehoslovac
Lupii Cehoslovaci pot avea o inaltime de 65 cm si o greutate de pana la 26 kg. Au o speranta de viata intre 12 si 16 ani. Din cauza faptului ca au fost crescuti la inceput pentru a patrula granita din Cehoslovacia, sunt niste caini destul de suspiciosi cand vad straini. Daca nu li se ofera destula socializare, este posibil sa fie excesiv de suspiciosi. Insa, trebuie sa stii ca este o rasa care nu prea latra. Sunt foarte loiali cu familia si cu prietenii apropiati.
Ingrijirea cainilor din rasa Lup Cehoslovac
Lupul Cehoslovac este frumos, loial si muncitor, dar este si independent, dominant si plin de energie. Din cauza naturii sale de rasa primitiva si a nevoilor crescute, acest caine are nevoie de un proprietar experimentat.
-
Ședință foto – „Family Time”499,00 lei
-
Ședință foto – „I’m fabulous”349,00 lei
Sanatatea
In general, este o rasa sanatoasa si robusta. Totusi, Lupul Cehoslovac ar trebui sa fie verificat pentru urmatoarele probleme de sanatate:
- displazie de sold: o dezvoltare anormala articulatiilor soldului
- displazia de cot: cresterea normala a scheletului
- mielopatie degenerativa: afecteaza materia alba a spinarii
Ingrijirea rasei Lup Cehoslovac
Blana cainelui este usor de ingrijit. Este rezisitenta la apa, are foarte putin miros de caine si nici nu se murdareste . Desi aceasta rasa naparleste mult tot timpul anului, va naparli excesiv de doua ori pe an.
Blana dubla arata diferit in functie de sezon. Iarna, blana de dedesubt devine extrem de groasa si mare, iar vara este mai rara. In orice sezon, este nevoie de periere frecventa pentru a tine sub control naparlirea.
Pe langa periere, este nevoie sa il speli ocazional si sa ii tai unghiile saptamanal. Verifica-i urechile in fiecare saptamana pentru a le curata. este bine sa il si speli pe dinti de 2-3 ori pe saptamana.
Miscarea
Lupul Cehoslovac are nevoie de multa miscare zilnica si de stimulare mentala. Ar trebui sa ii oferi cel putin 2 ore pe zi de exercitii, inclusiv plimbari si timp de joaca, pentru a se simti bine. Daca iti place sa mergi pe munte sau sa alergi, este cainele perfect. In plus, exceleaza la sporturile canine.
Antrenamentele
Sunt niste caini foarte inteligenti si capabili sa invete aproape orice, dar, fata de alte rase, nu vor face ce vrei tu sa faca. Metodele de antrenamente trebuie sa fie pentru o rasa primitiva si independenta. Metodele bazate pe recompense si pozitive sunt bune, dar nu repeta foarte mult pentru ca se plictiseste repede.
Mancarea
Lupii Cehoslovaci au foarte multa energie si au nevoie de mancare de inalta calitate, bogata in calorii. Daca nu stii ce si cat ar trebui sa ii dai cainelui tau de mancare, intreaba crescatorul sau veterinarul.
Insa, Lupul Cehoslovac trebuie sa fie slab, asa ca asigura-te ca nu ii dai prea multa mancare, in special daca nu face atat de multa miscare.
Cantareste-i mancarea si da-i 2 portii pe zi.
Istoria rasei de caini Lup Cehoslovac
Rasa de caini Lup Cehoslovac a fost produsul secundar al unui experiment. Din anul 1955 pana in anul 1965, in Republica Socialista Cehoslovaca, un o pe nume Karel Hartl a vrut sa creasca rase de lupi si Ciobanesti Germani pentru a pazi granita. A folosit Ciobanesc German si Lup Carpatin pentru imperechere.
Dupa fiecare prima monta de lup si de caine, urmatoarele monte au avut ca rezultat pui care erau ba hibrizi, ba doar caini, niciunul nu mai era lup pur. Cu toate astea, daca ar fi sa facem o comparatie Lup Cehoslovac vs Lup, putem gasi foarte multe similaritati. Oricum, rezultatul a fost studiat pentru a vedea care sunt trasaturile fizice si temperamentale ale noului hibrid, inclusiv tenacitatea, capacitatea de a se antrena, stamina si multe altele. Cainii care au aparut in a treia sau a patra generatie au fost folositi in armata.
Odata ce experimentul s-a incheiat, alti crescatori au reusit sa puna mana pe cainii hibrizi si i-au rafinat prin folosirea mai multor lupi la imperechere. Insa, din 1983 nu au mai fost folositi lupi la imperecheri.
Curiozitati despre Lup Cehoslovac
- A fost creat din imperecherea raselor de Ciobanesc german si Lup Carpatin.
- In general iubesc apa si zapada.
- Desi unii dintre ei latra, Lupul Cehoslovac trebuie invatat sa latre, daca asta iti doresti.
Lup Cehoslovac Pret
Trebuie sa stii ca daca vrei un caine cu pedigree pentru aceasta rasa, un pret orientativ pentru Lupul Cehoslovac ar fi undeva intre 1200 – 2500 Euro. Desigur, vorbim despre un Lup Cehoslovac de rasa, dintr-o canisa care se ocupa cu aceasta rasa.
Daca vrei sa iti iei un Lup Cehosloac trebuie sa stii ca naparleste foarte mult, tot timpul anului, si ca are foarte multa energie. Asa ca iti trebuie timp pentru el atat pentru ingrijirea lui, daca nu vrei sa te ingropi in par, cat si pentru antrenamente si joaca. Alege un caine de la un crescator autorizat pentru a fii sigur ca primesti tot istoricul medical si al familiei.
Avem o lista de canise din Romania pregatita pentru tine.
Daca doresti sa adopti un caine, poti citi ghidul nostru de adoptie caini si gasesti si o lista cu adaposturile si asociatiile care ofera caini spre adoptie.
Alte articole despre rase de caini:
ABONEAZA-TE PE CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE HELLO DOGGIE pentru mai multe informatii despre caini