HomeBlogRase de cainiKangal – Ghid Complet despre Aceasta Rasa de Caini

Kangal – Ghid Complet despre Aceasta Rasa de Caini

Cainii din rasa Kangal sau, cum mai este cunoscut Ciobanesc Anatolian, sunt caini de talie mare care provin din Turcia. Sunt caini de paza si calmi care au fost dezvoltati pentru a proteja turmele de oi, capre si bovine, speriind pradatorii cu corpul lor mare si cu latratul zgomotos.

Cainii din rasa Kangal sunt independenti si au instinctul de a proteja, tocmai de aceea au nevoie de foarte multa socializare inca de cand sunt pui. Au nevoie de mult spatiu din cauza marimii lor (care poate ajunge la 68 kg). De asemenea, acesti caini sunt foarte buni pentru familii.

Afla mai multe informatii despre Kangal in acest articol.

kangal caine

Despre rasa de caini Kangal

Cainii din rasa Kangal sunt independenti si sunt caini de paza excelenti. Adesea vei auzi povesti despre un Kangal care s-a luptat cu un urs sau povesti despre cum un Kangal Turcesc alunga un lup sau o haita de lupi. Nu sunt foarte afectivi, dar sunt loiali familiilor lor, iar unii dintre ei au si un comportament posesiv. Totusi, pot fi destul de precauti cu strainii, tocmai de aceea este important sa socializeze de cand sunt pui.

Unii dintre ei pot fi predispusi la a latra, in special atunci cand detecteaza un lucru amenintator. Asta era procedura atunci cand protejau turmele. Fiind un caine mare, latratul poate fi foarte zgomotos.

Durata de viata a unui caine Kangal este intre 10 si 13 ani.

Ingrijirea cainilor din rasa Kangal

Antrenamentele si socializarea sunt esentiale pentru a creste un caine Kangal asa cum trebuie. Nu are nevoie de multa miscare, dar ai nevoie de un spatiu foarte mare pentru ca el sa se miste in voie. Ingrijirea blanii este destul de simpla si usor de facut.

Sanatatea

In general, cainii din rasa Kangal sunt sanatosi. In timp ce problemele precum displazia de sold sau balonarea sunt destul de comune la cainii de talie mare, apar destul de rar la Kangal. Totusi, exista cateva probleme de sanatate ereditare:

  • Sensibilitate la anestezie: nu este o problema majora atata timp cat cainele tau nu are nevoie de operatie chirurgicala
  • Entropion: aceasta cauzeaza ca ploapele sa se invarta inauntru, facand ca genele sa zgarie cornea.

Ingrijirea cainilor Kangal

Blana groasa a cainilor din rasa Kangal are nevoie de putina ingrijire. Va trebui sa o perii saptamanal pentru a indeparta parul cazut. Dar asteapta-te la perioade de naparlire de doua ori pe an, in general primavara si toamna, atunci cand va trebui s ail perii mai des.

Fa-i baie in fiecare luna, in functie de cat de murdar este. Verifica-i unghiile lunar pentru a vedea daca este nevoie sa i le tai. Spala-i dintii zilnic si verifica-i urechile saptamanal in cazul in care are ceara sau alte probleme.

Exercitiile fizice

Asigura-te ca ii ofero cel putin o ora pe zi de miscare, prin plimbari, alergare, jocuri sau altele. Jocurile puzzle ii pot oferi atat miscare fizica cat si stimulare mentala. Nu au nevoie de foarte multa miscare, dar au nevoie de spatiu.

Este o rasa care a fost crescuta la tara in locuri nesupravegheate si mari, tocmai de aceea este greu de tinut in apartament. Ideal ar fi sa aiba acces la o curte ingradita pentru a se putea misca. Iar gardul ar trebui sa fie foarte inalt si solid pentru ca acesta sa nu interactioneze cu alti oameni sau caini.

kangal tucesc

Antrenamentele

Antrenamentele pot fi o provocare. In general, este o rasa care traieste o viata izolata, tocmai de aceea este posibil sa raspunda mai greu la comenzi. Antrenamentele perseverente de cand este pui sunt un succes, mai ales daca sunt pozitive. Inscrie-l la clase de antrenamente de cand este pui si de cand i se termina vaccinurile.

Mai mult, ai 10 ore pe saptamana pe care sa le dedici antrenamentelor si socializarii? De asta e nevoie pentru a creste un Kangal sanatos. Tosui, nu trebuie sa ii duci la antrenamente de protectie si paza pentru ca le va creste tendinta de a fi agresivi.

In general, cainii din rasa Kangal sunt destul de precauti cu strainii si pot fi destul de protectivi. Antrenamentele si socializarea de cand sunt pui sunt importante pentru a le tine sub control instinctele. Un caine din aceasta rasa care nu socializeaza poate deveni agresiv cu alte animale sau cu oamenii.

Mancarea

Asigura-te ca are apa proaspata tot timpul. Ofera-i mancare de inalta calitate si echilibrata nutritional. In general, mancarea care contine miel si orez este buna pentru ei. Cainii din rasa Kangal nu au tendinta de a manca foarte mult. dar este important sa le monitorizezi recompensele si mancarea in plus pentru a preveni ingrasarea.

In general, ofera-i doua mese pe zi cantarite. Dar poti discuta cu veterinarul pentru a afla mai multe despre dieta cainelui.

Istoria rasei de caini Kangal

Kangal este un caine antic, din regiunea Anatolia a Turciei, unde au fost dezvoltati pentru a tine in frau turmele de oi.

Sunt cainii perfecti pentru aceasta responsabilitate: sunt destul de mari pentru a speria pradatorii care vor sa atace oile si caprele si sunt destul de rapisi si puternici pentru a supravietui unui atac. Au trait de-a lungul timpul fara multa mancare, iar blana si corpul lor sunt destul de puternice pentru a supravietui noptilor friguroase.

caine kangal

Curiozitati despre rasa de caini Kangal

  • Kangal mai este cunoscuta ca si Kangal Tucesc, Ciobanesc Anatolian, Goban Kopegi sau Anatolian Karabash.
  • Cainii din rasa Kangal sunt sensibili la anestezie.
  • Rasa kangal a aparut in filme precum „Cats and Dogs!, „Kate and Leopold” si „Friends with Benefits”
  • Cainii Kangal sunt extrem de independenti. instinctul lor este sa aiba grija de ei si de turme fara sa primeasca instructiuni.
  • Desi este protectiv, cainele Kangal este calm, prietenos si afectiv cu familia.

Daca vrei sa iti iei un caine Kangal, alege un crescator autorizat pentru a primi un istoric al familiei si un istoric de sanatate. Iti recomandam sa arunci un ochi in pagina noastra de canise de caini. Totusi, tine minte ca trebuie sa ai spatiu pentru el. In plus, trebuie sa ai timp sa te ocupi de el, s ail duci la antrenamente si sa socializeze. Asta daca vrei sa ai un caine care nu este agresiv cu alte animale sau cu alti oameni.

ABONEAZA-TE PE CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE HELLO DOGGIE pentru mai multe informatii despre caini

Alte articole utile:

Tosa Inu

Boerboel

Ce trebuie sa stii despre Labrador

Cati ani traieste un caine

Ciobanesc de Berna


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.