jack russell terrier

Jack Russell Terrier – tot ce trebuie sa stii despre aceasta rasa de caini

  • Temperament: destept, prietenos, atletic
  • Inaltimea: 35 cm (masculi), 33 cm (femele)
  • Greutatea: 5-7 kg
  • Durata de viata: 13-15 ani

Cuprins:

Despre rasa Jack Russell Terrier

Jack Russel Terrier, denumit si Parson Russel Terrier, este un terrier destept si indraznet, destul de rapid pentru a alerga cu caii si indeajuns de neinfricat pentru a prinde o vulpe. Acetsi caini au propria lor idee despre cum functioneaza lucrurile.

Jack Russell Terrier are intre 33 si 35 de cm inaltime si cantareste aproape 5-7 kg. Expresia lor faciala inteligenta, blana aproape alba si corpul lor frumos le ofera o aparenta adorabila ca a unei jucarii de plus. Dar sa nu te pacaleasca adorabilitatea lo, pentru ca sunt niste caini puternici care au fost crescuti in Anglia pentru vanatoare de vulpi. Sunt destul de rapizi pentru a urmari prada si destul de neinfricati pentru a sapa in pamant si a trage afara o vulpe din viizuina ei.

Foto: unsplash.com

Ingrijirea cainilor din rasa Jack Russell Terrier

Sanatatea

Majoritatea cainilor din aceasta rasa sunt caini sanatosi, iar crescatorii responsabili vor scana rasa epntru probleme de sanatate cum ar fi luxaraea rotulei, asurzirea congenitala, ataxie cu deput tardiv, ataxie spinocerebrala si probleme ale ochilor. Cumparatorii de pui ar trebui sa solicite tot timpul un certificat al scanarilor cainelui.

Ingrijirea

Jack Russell Terrier are doua tiprui de blana: moale si aspra. Ambele necesita periere regulata. Blana aspra va necesita tundere pentru a evita incalcelile. O spalare pe luna este suficienta, asta daca nu incepe sa sape in noroi. Unghiile trebuie taiate in fiecare luna, iar urechile trebuie verificate saptamanal pentru resturi si ceara in exces si trebuie curatate cand este nevoie.

Exercitiile fizice

Jack Russell Terrier este jucaus, afectiv si un companion care iubeste distractia. Au o mare pofta de viata si sunt intotdeauna gata sa faca parte din activitati. Sunt si niste terrieri cu foarte multa energie si cu insticte puternice de vanatoare. Avand in vedere acest instinct, trebuie tinuti in lesa cand sunt afara. O zi ideala pentur un Juck Russell include o plimbare lunga in padure, unde ar putea explora fiecare gaura si ar mirosi fiecare trunchi de copac. Exercitiile fizice pot consta in sesiuni de joaca in curte. Juck Russell Terrier este un caine penru cineva destul de activ. Nu va fi fericit sa stea stingur intr-un colt perioade lungi de timp.

Antrenamentele

Antrenarea unui Jack Russell Terrier necesita consecventa, o voce gentila si un sens foarte bun al umorului. Fiind caini inteligenti, enegici si fericiti, ei se plictisesc foarte usor, asa ca sesiunile de antrenamente trebuie sa fie distractive si interesante. Metodele de antrenamente pozitive care se focuseaza pe oferirea de recompense si laude dau cele mai bune rezultate. Jack Russell este o alegere foarte buna pentru sporturi canine precum agilitatea, viteza si inteligenta. Daca socializeaza cum trebuie, este perfect alaturi de copii, dar nu va tolera un abuz.

Nutritia

Jack Russell Terrier are nevoie de mancare de caini de inalta calitate, fie ea comerciala sau preparata acasa sub atenta supraveghere a veterinarului. Orice dieta trebuie sa fie potrivita varstei cainelui (pui, adult sau senior). Unii caini sunt predispusi la a lua in greutate, asa ca fii atent la consumul de calorii si la nivelul greutatii cainelui tau. Recompensele pot fi importante in antrenamente, dar dandu-i prea multe ii pot cauza obezitate. Invata ce tipuri de alimente pentru oameni sunt bune si pentru caini si care nu. Vorbeste cu veterinarul daca ai anumite ingrijorari in legatura cu greutatea sau dieta cainelui. Apa cuarat si proaspata trebuie sa fie disponibila tot timpul.

Istoria rasei Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier a fost crescut in sudul Angliei in anii 1800 pentur a vana vulpi atat pe teren cat si sub pamant. Rasa a fost numita pentru Preotul John „The Sporting Parson” Russell, care avea doua pasiuni in viata: ministerul sau si cainii de vanatoare. Terrierii lui erau crescuti pentru a lucra impreuna pentur a vana vulpi. Russell i-a creat pentru a fi rexolvatori independenti de probleme, iar pana in ziua de azi Jack Russell Terrier are propria idee despre cum functioneaza lucrurile.

Foto: freepik.com

Stiati ca?

  • Rasa a primit numele de la cel mai cunoscut vanator britanic, Prerotul John Russel, „The Sporting Parson”, a carui pasiune pentru vanatoare de vulpi si terrieri este legendara.
  • Dupa moastrea lui John Russell, numele de Jack Russell a fost folosit abuziv pentru a descrie toate modurile de lucru ale terrierilor.
  • Jack Russell Terrier a fost pentru prima data crescut in sudul Angliei in mijlocul anilor 1800 pentru a vana vulpi rosii europene, atat deasupra, cat si sub pamant, pentru regi.

Poate iti plac si alte articole cu informatii utile despre rase de caini:

Basset

Beagle

Yorkshire Terrier

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.