HomeBlogUtile10 curiozitati despre caini pe care iti garantăm ca nu le stiai

10 curiozitati despre caini pe care iti garantăm ca nu le stiai

Ne-am gândit să facem un top 10 curiozitati despre câini pe care probabil nu le știai. Suntem siguri că vor fi chestii la care nu te-ai fi gândit vreodată, cum ar fi faptul că și câinii transpiră, că patrupezii noștri pot fi dreptaci sau stângaci, care este cea mai veche rasă de câini, cum îi pot ajuta hainele noastre să treacă pentru tulburările emoționale și multe, multe alte informații super interesante.

Dacă vrei să vezi varianta video cu 10 curiozitati despre caini pe care nu le stiai te asteptam pe Youtube

Așadar, să-i dăm drumul și să începem cu..

10. Chiar și câinii transpiră

Da, chiar așa, te-ai fi gândit vreodată că și câinii transpiră? Spre deosebire de oameni, câinii transpiră prin pernuțele lăbuțelor și nu pe tot corpul cum te-ai fi gândit. Majoritatea câinilor au o blană deasă, iar dacă ar fi transpirat astfel, sudoarea nu s-ar fi putut evapora. În schimb, ei transpiră prin lăbuțele lor, iar asta îi ajută să-și regleze mai bine temperatura corporală. De asemenea, ei își mai reglează temperatura corporală și prin gâfâit.

9. Primul astronaut din istorie a fost un câine

Probabil ai mai auzit numele de Laica, dar poate niciodată nu ai știut istoria din spate și ce a făcut acest câine. Ei bine, Laica a fost primul astronaut din istorie. Laica a fost născută în Uniunea Sovietică în anul 1954 și trimisă în spațiu în anul 1957. Istoria foarte pe scurt este că aceasta a fost luată de pe străzile din Moskova și trimisă în spațiu de Uniunea Sovietică pentru a colecta mai multe date despre acest tip de zbor în nava Sputnik 2. Povestea e una interesantă și destul de controversată, așa că puteți căuta voi mai multe pe subiect.

8. Câinii pot mirosi sentimentele pe care le ai

Datorită faptului că au un miros atât de bun, câinii pot mirosi și simți atunci când te simți în pericol sau când ești anxios. Poți transpira ușor și chiar dacă noi nu ne dăm seama de acest lucru, fi sigur că patrupedul tău o poate simți. Probabil că și tu te-ai confruntat cel puțin o dată cu o problemă sau ai avut momente când te-ai simțit supărat și probabil ai putut observa în momentele acelea că patrupedul tău te simte.

7. Câinii pot prezice o furtună, un cutremur sau o boală

Da, e pe bune. Câinii au capacitatea de a simți lucrurile diferit față de noi. De exemplu, în cazul unei furtuni, ei simt scăderile atmosferice și schimbările de energie datorate fulgerelor. De asemenea, câinii pot auzi un tunet cu ceva timp înainte ca noi să-l auzim. În ceea ce privește cutremurele, ca multe alte animale, câinii au simțurile atât de ascuțite încât simt când un cutremur e pe cale să se producă și pot auzi inclusiv activitatea seismică de sub pământ. Câinii au un comportament ciudat chiar înainte ca un cutremur să se producă, sunt agitați, latră și se simt anxioși.

6. Mirosul hainelor tale îl poate ajuta să nu se simtă singur

A fost dovedit de cercetători că patrupezii care sunt lăsați singuri acasă pentru o perioadă lungă de timp pot dezvolta un fel de tulburare emoțională ce este cunoscută sub numele de Separation Anxiety. Cu toate acestea, s-a dovedit că dacă îi lași acasă câinelui tău haine pe care le-ai purtat, mirosul acestora îl poate ajuta să treacă mai ușor prin perioada în care este lăsat singur și îl ajută să nu dezvolte această tulburare emoțională.

5. Câinele tău îți poate obține o întâlnire

Mergând într-o zonă un pic mai amuzantă, da, studiile arată că patrupedul tău te poate ajuta să ieși în oraș cu potențiala iubită sau potențialul iubit. Un studiu a arătat că atunci când un bărbat este la plimbare cu patrupedul său, sunt șanse mai mari să obțină numărul de telefon al unei femei. Să fim mai exacți, șansele cresc cu 10 – 33 %. Și asta numai datorită câinelui. De asemenea, același studiu a arătat că 66% dintre intervievați nu ar ieși la o întâlnire cu cineva căruia sau căreia nu îi plac animalele de companie.

4. Chiar și câinii pot fi stângaci sau dreptaci

Cine s-ar fi gândit la asta? Și cine s-ar fi gândit că s-au făcut și studii pe tema asta?! Acestea au dovedit că, la fel ca la oameni, și câinii pot avea o lăbuță preferată. Asta s-ar părea că ar fi din cauza faptului că creierul câinilor este similar cu cel al oamenilor. Dincolo de asta, s-ar părea că 58% din câini sunt dreptaci și 42 % stângaci.  Poți afla și tu asta foarte simplu: întinde-i câinelui tău mâna ta sau o jucărie și vezi cu care lăbuță răspunde mai repede la asta. Chiar suntem curioși să ne zici după dacă e dreptaci sau stângaci.

3. Care este cea mai veche rasă de câini

Sunt mai multe rase care sunt în competiție pentru titlul de cea mai veche rasă de câini. Unii istorici spun că Akita Inu ar fi cea mai veche, alții spun că Balenji ar fi mai vechi, iar alți istorici spun că Saluki ar fi într-adevăr cea mai veche rasă de câini. Saluki pare că ar data din anul 329 înainte de Hristos și mai este cunoscut drept Câinele Egiptean. Datele sunt foarte neclare și par că se contrazic, dar chiar și așa este super interesant. 

2. Jumătate din Președinții Statelor Unite au avut un câine

Casa Albă a fost căminul pentru mulți câini de-a lungul anilor. S-ar părea că jumătate din președinți au avut un câine la Casa Albă. De  la George Washington (președinte între 1789 și 1797) care a avut American Foxhound și până la Barrack Obama (ce a avut un Portuguese Water Dog) au fost mulți președinți care au avut câini. Îi trecem în listă rapid: Roosevelt, ce a avut un Terrier, John F Kennedy ce a avut un metis, Ronal Reagan: Bouvier des Flandres, George Bush: English Springer Spaniel, Bill Clinton: Labrador. Tare nu?

1. Câinele care nu latră niciodată

La fel ca și la oameni, fiecare rasă de câini are particularitățile ei. Iar atunci când vine vorba de lătrat cu toții știm că unii câini sunt mai vocali ca alții și le place să latre mai mult. Cu toate acestea, există o singură rasă de câini cunoscută ca Barkless Dogs (câinii care nu latră niciodată), iar această rasă este Basenji.

Acesta a fost topul nostru de curiozitati despre caini pe care probabil nu le știai. Dacă mai stiti si alte curiozitati despre caini interesante, scrieti-ne in comentarii.

Alte articole utile:

Capuse la caini: cum iti verifici cainele

Locatii Pet Friendly Bucuresti

TOP 10 Caini Inteligenti


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.