HomeBlogRase de cainiChow Chow – tot ce trebuie sa stii despre aceasta rasa de caini

Chow Chow – tot ce trebuie sa stii despre aceasta rasa de caini

Vrei sa iti iei un caine din rasa Chow Chow si vrei sa afli mai multe despre aceasta rasa de caini? Sau poate vrei sa afli care sunt principalele caracteristici, cum sa-l ingrijesti, istoria acestei rase, curiozitati despre acesti caini, dar si cum sa ii ingrijesti? In acest articol gasesti tot ce trebuie sa stii despre rasa de caini Chow Chow, asa ca parcurge articolul pana la final si da-l mai departe pentru a afla si altii aceste informatii utile.

Cuprins:

  • Informatii despre rasa de caini Chow Chow
  • Ingrijirea cainilor din aceasta rasa
  • Istoria rasei
  • Stiati ca?

ABONEAZA-TE PE CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE HELLO DOGGIE pentru mai multe informatii despre caini

Despre rasa de caini Chow Chow

caini chow chow

Chow Chow este un caini originar din China antica si este un caine musculos și cu un piept adanc. este o rasa care difera de alte rase de caini prin faptul ca are limba albastra. Se spune ca ar fi una dintre cele mai vechi rase de caini, datand inca din dinastia Han (206 i.H – 220 d.H.). Acestia au fost adusi pentru prima data in Anglia in anii 1820 si in S.U.A. in anii 1890. Cainii din rasa Chow Chow pot avea blana tare sau moale si poate fi de culoare rosie, neagra, albastra, scortisoara sau crem.

Cainii din aceasta rasa au un corp compact, un cap mare si o blana deasa. Coada se curbeaza peste spate sau intr-o parte. Adultii ajung la o inaltime de 43-51 cm si o greutate de 20-32 kg.

Stapanii care au aceasta rasa de caini spun ca sunt niste caini foarte curati, nu lasa niciun miros de caine si sunt la fel de pretentiosi ca pisicile.

Cainii din rasa Chow Chow sunt extrem de loiali, foarte independenti si foarte inteligenti. Nu necesita foarte multa afectiune si atentie, ba chiar cateodata pot fi destul de distanti. Sunt foarte devotati si formeaza o legatura foarte stransa cu proprietarii. Au nevoie de socializarea inca de cand sunt pui deoarece pot fi destul de distanti cu strainii, avand un instinct de paza foarte dezvoltat. Acesti catei sunt foarte buni pentru familii, insa nu le place sa se joace prea mult si nici nu prea au rabdare.

Ingrijirea cainilor din rasa Chow Chow

Atunci cand alegi sa iti iei un caine, sa stii ca acest lucru vine si cu responsabilitati. Cainii depind de noi mai ales pentru mancare si casa, dar merita sa primeasca si mai mult de atat.

caine chow chow

Sanatatea

Printre problemele de sanatate ale cainilor din aceasta rasa se numara entropionul ploapei, displazia de sold, displazia de cot, alergiile si tiroida. Aceste probleme pot fi minimizate prin scanarea sanatatii rasei la un interval cat mai frecvent de timp, cresterea responsabila si preventia prin analize regulate.

Ingrijirea

Cainii din rasa Chow Chow sunt foarte curati, aproape ca pisicile. Totusi, din cauza faptului ca naparleste, au nevoie de o mentenanta crescuta cand vine vorba de ingrijire.

Acesti caini pot avea una dintre urmatoarele tirpuri de blana: o blana tare, sarmoasa, sau o blana moale, matasoasa. Blana tare consta intr-o blana groasa, sarmoasa de lungime medie care acorera o blana mai moale cu aspect de lana care are nevoie de periere regulata, ba chiar zilnica. Blana moale este mai scurta si este mai usor de ingrijit, avand nevoie de periere de 2-3 ori pe saptamana.

Cainii din rasa Chow Chow lasa destul de multa blana atunci cand naparlesc, asa ca trebuie sa fii pregatit sa cureti o gramada de par din casa. Trebuie sa il periezi mai mult in perioadele de naparlire, care de obicei sunt primavara si toamna. In plus, blana lor groasa ii face sa se incalzeasca foarte tare vara asa ca au nevoie de acces in zone ale casei sau ale curtii unde este mai racoare.

Trebuie sa ii cureti si urechile pentru a nu face infectii de la prea multa ceara. In plus, verifica-i pielea, mai ales in jurul gatului pentru a evita anumite infectii, dar și pentru a gasi diversi paraziti, cum ar fi puricii sau capusele.

Exercitiile fizice

Cainii din aceasta rasa sunt activi si alerti si au nevoie de exercitii moderate. Au nevoie de plimbari zilnice si de joaca cu jucarii. Incearca sa eviti exercitiile in perioadele foarte calduroase din zi, deoarece rasa Chow Chow nu suporta caldura sau umiditatea. O plimbare moderata de 2-3 ori pe zi il va tine fericit si sanatos. În plus, o joaca de 40-60 de minute pe zi ar trebui sa fie de ajuns. Incearca sa eviti si exercitiile in apa, deoarece au blana foarte groasa si nu ii ajuta la inotat.

Jocurile de vanatoare, de pastorire sau de ascundere si cautare sunt foarte bune pentru acesti caini. In plus, o cursa de agilitate ii ajuta la stimularea mentala si fizica. daca stai la curte, ii poti monta niste rampe, tuneluri sau sfori.

Antrenamentele

Socializarea timpurie si clasele de antrenamente pentru pui sunt recomandate si il ajuta sa creasca cum trebuie si manierat. Pentru antrenamente de sucecs este important sa ai rabdare si sa fii pozitiv, oferinde-i adesea recompense. Antrenamentele dure ar trebui evitate pentru ca altfel nu ar mai avea incredere in tine.

Antrenamentele ar trebui incepute inca de la o varsta frageda pentru a ajuta comportamentul cainelui si a calma instinctul lor de a fi independenti. Ar trebui sa pui mai mult accent pe antrenamentele de chemare si de conducere deoarece au tendinta de a face ce vor ei si au si un instinct puternic de vanatoare.

Nutritia

Cainii din rasa Chow Chow au nevoie de o dieta echilibrata care are o rutina consistenta. Ai grija sa nu ii dai prea multa mancare deoarece se poate ingrasa.

De-a lungul istoriei, cainii din aceasta rasa au fost crescuti cu o dieta vegetariana si, tocmai de aceea, au nevoie de o dieta slaba in proteine si bogata in calciu, care sa fie bazata pe legume si graunte. Carnea ar trebuie sa fie inclusa, dar ar trebuie sa fie slaba si cu continut scazut de grasimi, precum puiul sau curcanul.

Pentru a ajuta la mentinerea sanatoasa a blanii, acizii grasi omega 3 din peste ar trebui inclusi in dieta lor. In plus, asigura-te ca au apa proaspata, in special in lunile calduroase de vara. Ii va ajuta sa evite supraincalzirea si deshidratarea.

Ce ar trebui sa stii inainte de a lua un caine din rasa Chow Chow

Un caine din aceasta rasa va fi cel mai bun companion pentru tine. Este mult mai potrivit pentru un stapan experimentat, care a mai avut caini, si pentru familii fara copii.

Natura lor independenta si distanta ii face sa stea departe de straini. Iar faptul ca au un instinct de paza, ii face sa fie protectivi. Tocmai de aceea au nevoie de socializare inca de cand sunt pui.

Insa, trebuie sa stii ca patrupezii din aceasta rasa sunt foarte loiali cu stapanii lor si vor sa stea cu ei cat mai mult timp posibil, tocmai de aceea, este posibil sa sufere de anxietate de separare atunci cand pleci de acasa. In plus, nu ar trebui lasati nesupravegheati prea mult timp, deoarece pot deveni distructivi. Oricum, orice caini ar trebui lasat singur cel mult 6 ore. Altfel, dupa cum ziceam s-ar putea sa dezvolte anxietatea de separare.

Acesti caini au nevoie de multa ingrijire a parului, iar in perioadele de naparlire vor lasa par in toata casa si vor avea nevoie de periere zilnica. De asemenea, trebuie sa stii ca blana lor nu este hipoalergenica.

Firea lor independenta ii face sa fie destul de greu de antrenat, insa, fiind foarte inteligenti, vor invata repede ce au de facut. Desi este un caine mare, are nevoie de putine exercitii fizice, astfel ca doua plimbari mai lungi pe zi si multa stimulare mentala prin joaca il vor face fericit.

Istoria rasei de caini Chow Chow

chow chow

Rasa ceau ceau sau ciao ciao 🙂 cum i se mai spune in popor, ar putea fi printre una dintre cele mai vechi rase de caini, fiind gasite artefacte inca din dinastia Han din China (206 i.H), dar exista dovezi cum ca aceasta rasa e si mai veche de atat si este un stramos al altor rase de tip Spitz, precum Pomeranianul.

Cainii din aceasta rasa au avut multe roluri de-a lungul istoriei. Intr-un timp, au fost companionii nobililor chinezi. Un imperiu din Dinastia Tang, din secolul al 8-lea, a detinut o crescatorie care avea 5000 de cainii din aceasta rasa si un staff permanent de 10000 de oameni. De-a lungul secolelor, acesti ciani au devenit caini de paza si caini de vanatoare.

In legatura cu numele Chow Chow, sunt mai multe teorii. Una dintre ele este ca o rasa antica avea numele de Edible Dog (Caine Comestibil) si ar fi unul dintre stramosii rasei. Se spune ca pe vremuri Edible Dog era o sursa de hrana pentru oameni. De aici si numele de Chow care deriva din limba cantoneza si inseamna „comestibil”.

O alta teorie a aparut in secolul al 18-lea in Imperiul Englez. In acele timpuri, expresia „chow chow” descria niste lucruri mici si diverse dintr-o nava maritima. De asemenea, era un alt mod prin care puteai spune „etcetera”, iar cainii pe care cumparatorii Britanici i-au luat din China au fost inclusi in aceasta descriere atunci cand erau pe vas.

Curiozitati despre cainii Chow Chow

  • a fost descoperita o relicva care dateaza inca din Dinastia Han (150-200 i.H) si arata ca blanosii din aceasta rasa erau caini de vanatoare in acea perioada in China
  • Martha Stewart are mai multi caini si i-a adus in show-ul ei.
  • In zilele noastre, cainii cu limba albastra au devenit animale de companie la moda si caini de paza.
  • sunt una din putinele rase de caini cu limba albastra, ceea ce ii fac sa fie niste caini speciali, care se diferentiaza si prin asta de alte rase de caini. Poti citi mai multe despre aceasta particularitate in articolul de pe blogul nostru

Oricum ar fi, daca alegi un caini din aceasta rasa trebuie sa tii cont de faptul ca orice caine ai alege este o responsabilitate mare pe care trebuie sa ti-o asumi. Si nu pe 1 an sau doi, ci pe cel putin 10 – 12 ani. Asa ca inainte de a lua sau a adopta un caine, fii siguri ca asta vrei sa faci. Asta te va ajuta si pe tine, sa te pregatesti mental la ce urmeaza sa se intample in viata ta, dar si pentru el pentru a nu ajunge intr-un adapost de caini unde stim cu totii cam care sunt conditiile de viata.

Poate iti plac si alte articole cu informatii utile despre rase de caini:

Bulldog Francez

Labrador Retriever

Golden Retriever

Husky Siberian

Samoyed


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.