Cainele Bulldog Francez, cu urechile lui mari ca de liliac, este unul dintre cei mai faimosi caini de talie mica, mai ales printre locuitorii urbani. Bulldogul francez este jucaus, alert, adaptabil si irezistibil. Iti vom spune in aceste articol informatii despre caracteristicile rasei, despre temperament, dar si sfaturi de ingrijire pentru Bulldog francez.
- Temperament: adaptabil, jucaus, destept
- Inaltime: 27 -33 cm
- Greutate bulldog francez: sub 12 kg
- Cat traieste un bulldog francez: 10-12 ani
DACA VREI SA AFlI MAI MULTE INFORMATII DESPRE CAINI, ABONEAZA-TE LA CANALUL NOSTRU DE YOUTUBE HELLO DOGGIE
Cuprins:
- Informatii despre rasa Bulldog Francez
- Ingrijirea cainilor din rasa Buldog Francez
- Istoria rasei Bulldog Francez
- Stiati ca?
- Caracteristicile generale ale rasei Bulldog Francez
Despre rasa Bulldog Francez
Bulldogul Francez seamana cu un Bulldog in miniatura, cu exceptia urechilor mari si ridicate ca ale unui liliac care reprezinta caracteristica specifica rasei. Capul este mare si patratos, avand riduri grele care cad peste nasul extrem de scurt. Corpul este compact si musculos.
Bulldogul francez este sarmant si are un temperament echilibrat. Bulldog-ul Francez nu latra mult, dar vigilenta lor ii face caini de paza excelenti. Ei se adapteaza fericiti vietii alaturi de un om, de un cuplu sau de o familie si nu are nevoie de multe exercitii in afara casei. Ei se inteleg bine cu alte animale si se bucura sa isi faca noi prieteni printre oameni.
Ingrijirea cainilor din rasa Bulldog Francez
Nutritia
Mancarea canina de calitate inalta potrivita varstei cainelui (pui, adult sau senior) va avea toti nutrientii de care are nevoie rasa. Bulldogul francez sunt predispusi la obezitate, ceea ce ii poate afecta structura fizica si il poate pune intr-un risc mare pentru anumite probleme de sanatate, asa ca este vital sa fii atent la caloriile pe care le consuma si la greutatea lui. Daca alegi sa ii dai recompense, ofera-i-le cu moderatie. Ofera-i resturi de mancare daca este necesar, dar evita oasele gatite si mancarea care contine multa grasime. Invata care tipuri de mancare pentru oameni sunt bune si pentru caini si care nu sunt. Vorbeste cu veterinarul daca ai intrebari in legatura cu greutatea si dieta cainelui.
Ingrijire Bulldog Francez
Blana scurta a Bulldogului francez naparleste putin. Perierea saptamanala cu o perie cu par mediu, o manusa de cauciuc sau una de vanatoare va ajuta la inlaturarea parului cazut si il va mentine in forma. Perierea ajuta la cresterea noului par si distribuie uleiurile pielii pe toata blana pentru a-l mentine sanatos. Ridurile cainelui ar trebui mentinute curate si uscate. Unghiile unui Bulldog francez ar trebui taiate in mod regulat, deoarece unghiile foarte lungi ii pot cauza durere.
Exercitiile fizice
O plimbare scurta sau o sesiune de joaca in aer liber cu proprietarul lor in fiecare zi ar trebui sa ii ofere destule exercitii pentru a tine Bulldogul Francez in forma. Cainii se bucura de participarea la sporturi canine cum ar fi supunerea, agilitatea si raliul. Fiind o rasa cu fata aplatizata, totusi, ei sunt predispusi la dificultati de respiratie si nu are trebui lasati sa stea in locuri calduroase si umede.
-
Ședință foto – „Family Time”499,00 lei
-
Ședință foto – „I’m fabulous”349,00 lei
Antrenamentele
Socializarea timpurie si clasele de antrenamente pentru pui sunt recomandate pentru un Bulldog Francez. Clasele de antrenament pentru pui servesc ca parte a procesului de socializare, promoveaza un comportament bun si ajuta proprietarul sa invete sa recunoasca si sa corecteze comportamentele proaste. Bulldogii francezi au personalitati mari si pot avea nevoie de destule antrenamente pentru a-i face companioni civilizati. Acestia pot fi incapatanati, dar in inima lor doresc sa multumeasca oamenii si astfel sunt usor de antrenat.
Sanatatea unui bulldog francez
Din cauza structurii lor grele din fata, Bulldogii francezi nu pot inota si nu are trebui niciodata lasati nesupravegheati langa o piscina sau o zona cu multa apa. La fel ca toate rasele de caini cu fetele turtite, Bulldogii francezi sunt predispusi la probleme respiratorii si nu se descurca pe vreme calduroasa sau umeda. Rasele cu fetele turtite sunt de asemenea sensibile la anestezie. Bulldogii francezi, ocazional, au probleme cu ochii cum ar fi ochii rosii, cataracta juvenila sau entropionul, si alergii ale pielii sau probleme autoimune ale pielii. Un crescator responsabil va tine cont de testele disponibile pentru a scana rasa de anumite probleme de sanatate.
Istoria rasei Bulldog Francez
La jumatatea anilor 1800, un Bulldog de marimea unei jucarii a fost gasit in anumite orase englezesti, inclusiv Nottingham, apoi intr-un centru de confectionare a dantelei. Bulldogul a devenit un fel de mascota pentru producatorii de dantela din Nottingham. Acesta a fost cel mai inalt nivel al Revolutiei Industriale din Anglia, iar industriile precum fabricarea dantelei erau foarte amenintate. Multi care aveau afaceri in domeniul dantelei s-au relocat in nordul Frantei, si, bineinteles, au adus cu ei si Bulldogii.
Acesti caini de talie mica au devenit populari in zona rurala a Frantei unde s-au dus producatorii de dantela. In decurs de cateva decenii, Bulldogii au fost imperecheati cu alte rase, probabil terrieri sau Pug, si a rezultat cunoscutul caine. I s-a dat numele de Bouledogue Francais.
Parisul a descoperit eventual noua rasa si astfel a inceput reputatia Bulldogilor Francezi in calitate de caini de oras. Rasa a fost asociata cu viata de cafenea pariziana, alaturi de barbatii si femeile care traiau placeri nocturne pariziene in salile de dans. Edgar Degas si Toulouse-Lautrec au descris Bulldogul Francez in tablourile demimondului de la Paris.
Pana la sfarsitul secolului 19, popularitatea Bulldogului francez s-a raspandit in toata Europa si in America. Rasa a fost mai greu de vandut in Anglia. Bulldogul a fost un simbol national si a inflamat multi englezi faptul ca rivalul lui, Bulldogul Francez, ar putea sa se adapteze la scopurile lor.
Curiozitati despre bulldog francez
- Este stiut faptul ca unul dintre stramosii Bulldogului Francez este Bulldogul Englez.
- Original numit Boule-Dog Francais, englezii l-au numit mai tarziu un caine englezesc cu nume frantuzesc.
- Doua caracteristici distincte ale Bulldogului Francez sunt urechile sale ca de liliac si craniul jumatate plat, jumatate in forma de cupola.
- Daca nu erau obiectiunile americanilor, urechile de liliac ale Bulldogului francez ar fi fost scoase din rasa si inlocuite cu urechi roz, rezultatul unei versiuni miniaturizate a Bulldogului Englez.
- In timp ce prima data au fost crescuti ca animale de companie si companioni, Bulldogii francezi sunt remarcabil de inteligenti si servesc ca buni caini de paza.
Caracteristicile generale ale rasei Bulldog francez
Aspectul general al unui Bulldog Francez
Bulldogul Francez are aspectul unui caine activ, inteligent, musculos cu oase grele, blana neteda, construit compact si are o structura medie sau mica. Are o expresie alerta, curioasa si interesata.
Capul
Capul este lat si patratos. Ochii sunt de culoare inchisa, larg departati, asezati destul de jos pe craniu, cat de departe de urechi posibil, avand forma rotunda, si fiind de marimi moderate. La cainii de culoare deschisa, ochii sunt de culoare deschisa. Urechile sunt cunoscute ca fiind urechi ca de liliac, late la baza, alungite, cu varf rotund, asezate sus pe cap, dar nu prea aproape una de alta si purtate ridicat. Pielea urechii este fina si moale. Varful craniului este plat intre urechi; fruntea este usor rotunda.
Gatul, corpul
Gatul este gros si bine arcuit cu pielea lasata. Spatele este puternic, scurt, lat la umeri si ingust spre solduri. Corpul este scurt si bine rotunjit. Pieptul este lat, adanc si plin, bine arcuit de coaste avand burtica ridicata. Coada este fie dreapta sau lasata (nu este ondulata), este scurta, cu baza lata si varful ingust. Cand este in repaus isi poarta coada lasata in jos.
Picioarele din fata
Picioarele din fata sunt scurte, drepte, musculoase si departate unele de altele. Labele sunt de marimi moderate, compacte si ferme. Degetele sunt compacte, bine despartite, cu articulatii inalte si cu unghii scurte.
Picioarele din spate
Picioarele din spate sunt puternice, musculoase, mai lungi decat picioarele din fata, incat soldurile se ridica deasupra umerilor. Labele sunt de marimi moderate, compacte si ferme. Degetele sunt compacte, bine despartite, cu articulatii inalte si unghii scurte. Labele din spate sunt usor mai lungi decat labele din fata.
Blana
Blana cainilor Bulldog Francez este fina, sclipitoare, scurta si neteda. Pielea este moale si lasata, in special pe cap si umeri, formand riduri.
9 thoughts on “Bulldog Francez – Caracteristici, Temperament & Informatii utile”