HomeBlogUtile15 semne că patrupedul tău te iubește

15 semne că patrupedul tău te iubește

Oare câinele meu mă iubește? Cum să-mi dau eu oare seama de asta? Spune sincer, și tu te-ai întrebat lucrurile astea cel puțin o dată în viață? Chiar dacă nu își pot exprima iubirea față de stăpâni, câinii își arată afecțiunea față de noi prin mai multe feluri. Ți-am pregătit 15  semne din care să-ți dai seama că patrupedul tău te iubește. Sunt lucruri dovedite științific și credem că merită și tu să înveți să le deosebești și să afli dacă patrupedul tău te iubește. Ultimele semne din clip sunt chiar amuzante și interesante, așa că rămâi până la final, garantat merită să afli informații despre fiecare semn în parte.

Înainte de toate, dacă vrei să mai vezi și pe viitor clipuri de genul acesta, abonează-te la canalul nostru de Youtube și dă click pe clopoțel pentru a fi la curent cu următoarele clipuri pe care le facem.

Așadar, hai să trecem la cele 15 semne din care să-ți dai seama că patrupedul tău te iubește, începem cu..

15. câinele se sprijină pe tine

Atunci când câinele tău se așează lângă tine și se sprijină de piciorul sau de corpul tău, aceștia își arată afecțiunea față de tine. Pentru mulți patrupezi, acest lucru este ca și cum te-ar îmbrățisa cu tot corpul așa că fii atent când o face și asigură-te că îi oferi și tu la rândul tău afecțiunea pe care o merită și de care are nevoie. Există situații în care câinele se sprijină de stăpân în locuri necunoscute sau situații stresante, iar acest lucru înseamnă că este speriat, astfel că se sprijină de tine pentru a-l proteja și pentru a se simți în siguranță.

14. Câinele îți fură hainele

Probabil ai observat și tu că mulți câini sunt atrași de rufele murdare sau de pantofii și adidașii tăi. Înainte să te enervezi pe comportamentul lui, gândește-te că fac asta pentru că te iubesc. Dă-ne câteva secunde să-ți explicăm mai în detaliu: câinii au acest simț incredibil al mirosului și ei cunosc lumea prin mirosul lor. Astfel, ei iubesc mirosul tău, acesta fiind motivul principal pentru care câinii fac asta.

Așa că, chiar dacă de multe ori este enervant să-ți găsești hainele prin toată casa, gândește-te că este un mare semn de iubire din partea patrupedului tău. Se pare că s-a demonstrat că dacă îi lași câinelui un articol vestimentar de-ale tale atunci când pleci de acasă, îl va ajuta să nu se mai simtă atât de singur.

13. câinele tău vrea să-l iei în brațe după masă

Un câine care vine să-l iei în brațe și să vă jucați după ce l-ai hrănit este cu adevărat dovada că acesta te iubește. Chiar dacă îți hrănești patrupedul în fiecare zi, câinele tău nu te vede doar ca pe un roboțel care îl hrănește în fiecare zi, ci mai mult de atât. Vrea să-ți arate că te iubește, nu doar că îi dai de mâncare. Mai mult de atât, îmbrățișările și iubirea de după masă eliberează endorfine și îl fac să se simtă mai bine. Și da, acest aspect al endorfinelor eliberate atunci când îți îmbrățișezi patrupedul este valabil și la oameni. La voi cum e? Vrea să se joace singur sau vine să-i oferi afecțiune? Spune-ne în comentarii.

12. cască atunci când caști și tu

Da, și acest aspect este un semn de iubire din partea câinelui tău. Blănoșii noștri cască din mai multe motive: de obicei o fac pentru a se elibera de stres, de exemplu când îi duci la veterinar sau cască atunci când văd că te pregătești să-l scoți la o plimbare. Atunci când patrupedul tău cască pentru că a văzut că și tu caști, este un semn de iubire, un fel de legătură aparte pe care o aveți. S-au făcut chiar și studii în direcția asta.

De exemplu, niște cercătători din Tokio au demonstrat că patrupezii care sunt legați de stăpânii lor cască atunci când și aceștia o fac. Tot același studiu a arătat că atunci când câinele cască, acest lucru poate fi un semn de empatie în relație cu stăpânul. Așadar, dacă vezi că patrupedul tău cască atunci când o faci și tu, fii sigur că este un semn de iubire. Uite, fă un test atunci când vezi că blănosul se uită la tine, încearcă să caști și vezi dacă face și el același lucru.

11. menținerea contactului vizual

Un alt semn prin care îți poți da seama dacă patrupedul tău te iubește este mențineara contactului vizual cu tine. Câinii au numeroase metode non-verbale prin care îți comunică fel și fel de lucruri. Cercetătorii sunt de părere că din punct de vedere emoțional, câinii dezvoltă o legătură emoțională cu stăpânii lor prin contactul vizual. Această formă de comunicare dintre voi crește nivelul de oxitocină, supranumit și hormonul iubirii, ceea ce-i ajută atât pe câini, cât și pe stăpânii lor. Dincolo de asta, câinele tău stabilește un contact vizual cu tine ca să-ți arate că-ți este devotat, dar și să anticipeze următoarea mișcare pe care o faci.

10. se bucură atunci când te întorci acasă 

Dacă patrupedul tău este super entuziasmat atunci când vii acasă, e un semn clar de iubire. Studiile au arătat că atunci când te întorci acasă la patrupedul tău, le scade nivelul de cortizol, supranumit și hormonul de stres. Așa că atunci când câinele tău se bucură că ai revenit acasă, sare pe tine sau începe să fugă prin casă înseamnă că te iubește tare de tot.  Dincolo de asta, cercătătorii au arătat că relația câine-stăpân este foarte asemănătoarea cu legătura dintre copiii mici și părinții lor. Astfel, câinii văd în stâpânii lor o sursă de confort și Securitate.

9. câinele tău ridică sprâncenele atunci când te vede

Ai observat că patrupedul tău ridică sprâncenele atunci când se uită la tine? Câinele nu arată iubirea doar prin mișcarea cozii, ci și prin expresiile faciale. Cercetătorii din Japonia au aflat că ridicarea sprâncenelor de către câini, mai ales pe cea dreaptă, înseamnă că vede pe cineva pe care îl iubește. Totuși, ei au mai puține expresii faciale atunci când văd o persoană necunoscută. Expresiile faciale sunt modul prin care ei comunică cu noi. Ar trebuie să fim mai atenți la aceste semne și să interacționăm cu ei. Deși se spune că ochii sunt cei în care se vede iubirea, sprâncenele câinelui tău îți arată câtă afecțiune are pentru tine.

8. Își mișcă coada în partea dreaptă atunci când este aproape de tine

Poți învăța multe despre sentimentele câinelui dacă te uiți atent la el. Dacă câinele te vede și își mișcă coada incontrolabil în mod pozitiv, înseamnă că acesta este fericit. Totuși, nu toate momentele în care dă din coadă înseamnă și faptul că este prietenos. Atunci când acesta dă din coadă încet  și retincent, înseamnă că este nesigur în legătură cu ceva. Cercetătorii au arătat că patrupezii își mișcă coada în stânga atunci când nu au încredere într-un câine sau într-o persoană.

Acest tip de mișcare a cozii arată sentimente negative, frică sau stres. Atunci când câinele dă din coadă în partea dreaptă, este semn că acesta are sentimente pozitive și că este relaxat. De multe ori, acesta dă din coadă în acest mod când își iubește stăpânul. Dacă câinele tău dă din coadă spre dreapta atunci când ești în apropiere, înseamnă că el este fericit că ești acolo.

7. Îți aduce cadouri

Din păcate, câinele tău nu îți poate face cadouri semnificative. Însă, dacă acesta te iubește, îți va aduce jucăria lui preferată. Acesta este modul lui de a împărți lucrurile lui cu tine și de a-ți arăta că ține la tine. Asta pentru că cei mai mulți câini sunt posesivi cu lucrurile lor. Unii dintre ei ajungând chiar să mârâie sau să muște dacă te apropii de lucrurile lui. Când câinele tău îți aduce jucăria sau un os, îți arată că are încredere în tine.

6. Te linge

De foarte multe ori, câinele te linge pentru a-ți arăta că te iubește. Prin lins, câinii creează o legătură cu membrii familiei lor. De exemplu, mamele își ling puii pentru a le transmite iubire și confort. Când câinele tău te linge, acesta îți arată că ține la tine. Iar dacă și miroși a recompense, acesta mai este un motiv pentru care s-ar putea să te lingă.

5. Vrea să doarmă cu tine

Deși poate nu îl lași să doarmă cu tine în pat, totuși câinele tău va dormi cu tine în dormitor pentru că în acest mod el îți arată că te iubește. În sălbăticie, câinii și lupii dorm în general împreună pentru a se proteja unii pe ceilalți. Așa că dacă câinele tău vrea să doarmă cu tine înseamnă că el te consideră o persoană de încredere și că nu vrea să stea separat. Până la urmă acesta ar putea să doarmă oriunde altundeva în casă, însă acesta alege să doarmă cu tine.

4. Se asigură că ești lângă el

Dacă acesta verifică că mai ești acolo atunci când ieșiți la o plimbare sau se uită la tine dintr-o altă cameră, înseamnă că te iubește și că se asigură că ești în apropiere. Totuși, adu-ți aminte că unii câini sunt mai independenți decât alții și că e posibil să nu fie tot timpul lângă tine sau la picioarele tale, dar asta nu înseamnă că nu te iubesc.

3. Te urmărește

Nu-i așa că și câinele tău te urmărește oriunde ai merge, chit că te uiți la TV, faci de mâncare sau te-ai dus la toaletă? Nu te urmărește prin casă pentru că ar avea impresia că ai putea dispărea, ci o face pentru că te iubește și vrea să te protejeze. Câinele te vede ca parte din familie  și se asigură că ești ok.

2. Unii câini își arată iubirea prin faptul că își păzesc stăpânul

Dacă câinele încearcă să se țină după tine pentru a nu te plimba singur, ar putea fi un mod de a te păzi. Prin pază, câinii își păzesc haita. De exemplu, dacă cineva din familie iese de pe trotuar, câinele va avea grijă ca acesta să urce înapoi. Păzirea sau, mai bine zis, păstorirea este mai predispusă la rasele de câini care au fost crescute pentru a face acest lucru, cum ar fi ciobăneștii germani.

1. Câinele tău te lasă să îl mângâi pe cap

Cei mai mulți câini nu suportă să fie mângâiați pe cap pentru că o percep ca fiind o amenințare. Mai ales dacă te și apleci deasupra lor. Mai bine te lași la nivelul lor și îi mângâi sub barbă sau la baza cozii. Așa că dacă câinele tău te lasă să îl atingi pe cap și dacă se bucură de acest lucru, înseamnă că ești o persoană specială.

Ție cum îți arată patrupedul tău că te iubește?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hello Doggie este comunitatea posesorilor și iubitorilor de animale din România. Prin intermediul conținutului și prin ședințe foto personalizate pentru câini ne dorim să construim cea mai mare comunitate de acest gen din România.

Abonează-te la newsletter-ul Hello Doggie

© Toate Drepturile sunt rezervate · HelloDoggieRomania · 2024 ·

Close

Ai descoperit o reducere

Aplică codul hd10 și primești automat o reducere de 10% la orice comandă.