Dacă tot este începutul de an, ne-am gândit că ar fi de ajutor să facem o listă cu 10 activități pe care să le faci cu patrupedul tău în 2023. Unele sunt lucruri pe care probabil nu le-ai încercat încă și ar fi bine să le faci, altele le știi deja, dar poate că nu te gândeai la ele.
Plimbarea structurată nu este doar un termen fancy de dresaj. De fapt, ar trebui să fie modul în care să ieși la plimbare cu câinele tău în fiecare zi. Trebuie să știi că un câine poate fi învățat să meargă structurat indiferent de vârstă, deci nu trebuie să-ți faci griji că este prea bătrân pentru asta. Plimbarea structurată ajută de ambele părți, atât câinele, cât și pe tine ca stăpân. Asta pentru că vei observa că blănosul tău nu va mai trage în lesă și va merge calm pe lângă tine. Dincolo de asta, un alt beneficiu pe care îl aduce, ar fi că îți poți obosi câinele și mental, nu numai fizic.
Întrucât încercăm să nu dăm sfaturi la care dresorii se pricep cel mai bine, te invităm să cauți pe internet tutoriale despre plimbarea structurată, suntem siguri că vă va schimba modul în care vă plimbați câinele. Deci, o puteți trece pe lista de to do pentru anul 2023.
Suntem siguri că și patrupedul tău știe comenzi de bază, cum ar fi așteaptă, șezi sau culcat. Dar nu e niciodată prea târziu să-l înveți trucuri noi pe care să le facă și cu care să-i impresionezi pe ceilalți. Printre cele mai comune lucruri, ar fi să-l înveți să se rostogolească, să stea în 2 lăbuțe, să se rotească pe loc, să-ți dea lăbuța atunci când i-o ceri sau să se dea înapoi. Trebuie să știi că nu e niciodată prea târziu să-ți înveți câinele lucruri noi, așa că poți trece la treabă. La fel, există numeroase tutoriale pentru fel și fel de trucuri pe care să le faci cu câinele tău.
Hai să facem un scenariu ideal. A venit primăvara, totul începe să se dezmorțească, temperaturile încep să crească și încerci să ieși cât mai mult cu patrupedul tău. Un lucru pe care îl puteți face împreună este să mergeți pe un traseu de munte. Vei fi surprins să vezi cât de fericit și de obosit va fi câinele tău după câteva ore de urcat pe munte. Nu trebuie să te aventurezi pe cine știe ce traseu, este de ajuns pentru început să cauți un traseu ușor ca să nu-ți fie nici ție greu. Sau, dacă ai mai făcut asta până acum, du-o la nivelul următor și alege un traseu mai dificil sau mai lung. Ține minte că orice câine obosit, este de fapt un câine fericit.
Știu probabil că te-ai gândit că este dificil să mergi cu câinele la mare, din perspectiva că e prea cald sau că nu poți găsi locuri de cazare unde să te accepte cu câinele. Ei bine hai să le rezolvăm din start pe ambele. Poți alege să mergi cu el la mare când nu este atât de cald, în iunie de exemplu, sau în septembrie.
Dacă ai grijă să fie hidratat tot timpul și dacă ai grijă să nu frigă prea tare nisipul, nu ai de ce să-ți faci griji. Locuri de cazare pet friendly vei găsi în aproape toate stațiunile. Câinele se va distra de minune alergând pe plajă sau chiar înotând. În plus, vei vedea că-și poate găsi prieteni blănoși pe plajă cu care să se joace. Deci, nu mai sta pe gânduri, anul acesta poți merge cu el la mare dacă nu ai făcut-o până acum.
Sigur că pentru a înota nu e necesar să-l duci la mare. Du-l într-un parc care are și un lac. Pentru început, dacă nu a făcut asta până acum, lasă lesa pe el și vezi cum reacționează atunci când se aruncă în apă. Este un mod excelent pentru a se răcori în zilele de vară. Nu-ți face griji că nu știe să înoate, câinii au un instinct nativ pentru a înota. În funcție de rasă, sunt câini care înoată mai bine și câini care înoată mai încet. Ai răbadare la început și vezi cum se descurcă la înotat.
Despre acest aspect părerile sunt împărțite, vi le prezentăm din ambele perspective și luați voi decizia care vi se pare corectă. În multe dintre țarcurile de câini sunt patrupezi dominatori sau ușor agresivi pe care îi veți putea repera cu ușurință. De asemenea, sunt mulți câini care nu sunt dresați și stăpânii îi lasă fără să-i supravegheze. Cu toate acestea, țarcul de câini poate fi o modalitate prin care câinele tău să alerge liber și să socializeze cu alți patrupezi.
În plus, după o sesiune de 30 minute sau o oră, câinele tău va fi destul de obosit pentru întreaga zi. Sfatul nostru ar fi să testezi și să vezi cum se simte, dacă nu se simte în largul lui vei vedea că nu va dori să se joace cu alți câini sau va sta mult pe lângă tine. În plus, dacă vezi că alți câini încearcă să-ți domine patrupedul, poate e mai bine să pleci de acolo și să mergeți la o plimbare.
Amintirile cu patrupedul tău sunt esențiale. Sigur, acum cu toții avem telefoane care fac poze super calitative, dar nu se compară nimic cu o ședință foto personalizată pentru tine și câinele tău. Îți garantăm că vei avea multe poze cu care să te mândrești și pe care să le pui în albumul de familie. Dacă ești interesat de o ședință foto personalizată, găsești pe site-ul nostru 3 pachete perfecte pentru tine și câinele tău la prețuri accesibile.
Dacă ai un câine super energic, pe care nu-l poți obosi oricât ai încerca, poate că o sesiune cu bicicleta sau de alergat este modul prin care să-l obosești temeinic. Bikejoring-ul prinde tot mai mult avânt în popularitate și pe la noi. La fel, găsești pe net multe sfaturi de cum te poți bucura de o sesiune cu bicicleta alături de patrupedul tău. Ține cont doar că nu e indicat să faci asta cu rasele de câini de talie mică sau cu puiuții de câine care nu au ajuns încă la maturitate. S-ar putea să le afectezi procesul de creștere.
Știm că poate fi un lucru lipsit de prea multă distracție, dar este extrem de important. Am ales să trecem și acest lucru pe listă pentru că mulți dintre noi uităm să facem acest lucru. Chiar dacă patrupedul tău nu pare să aibă nicio problemă, o vizită anuală vă poate salva de eventualele probleme ascunse pe care câinele le poate avea. Mai bine o vizită anuală decât tratamentul din scurt.
Dacă, să zicem, că nu ai destul timp să scoți câinele mai mult la plimbare sau să mergi cu el în weekenduri undeva unde să-l poți obosi, poți găsi alternative care să-l obosească mental. Stimularea mentală este chiar mai importantă decât obosirea fizică a câinelui. Poți găsi în magazine fel și fel de jucării care să vă ajute.
De exemplu: boluri de mâncare de slow feeding, care au în interior o spirală care-l va face să-și pună mintea la contribuție pentru a ajunge la bobițe, sau sniffing pad – un covoraș unde îi poți ascunde bobițe ca patrupedul tău să se chinuie un pic să le obțină. Dincolo de asta, îi poți ascunde în casă unul dintre treat-urile lui preferate să-l pui să-l caute. Sau alte joculețe interactive pe care le poți face cu el. Toate acestea îl vor obosi mental și va fi benefic pentru el, dar și pentru tine.
Acestea fiind spuse, îți dorim un an plin cu tot ce-ți dorești și sperăm să petreci timp de caliltate alături de patrupedul tău.